Интернет-магазин спортивной одежды и обуви

Все для экстремальных видов спорта и активного отдыха: сноубординг, кайтсерфинг, виндсерфинг, дайвинг, гидроодежда, спортивная одежда, очки, маски и многое другое…
 • Телефон:
  (050) 60-30-100
  (098)4-63-63-63

  Режим работы:
  с 10:00 до 20:00
  7 дней в неделю


  👆 Si të bëheni një alpinist - këshilla, seksione, baza

  Alpinizmi mund të konsiderohet si hobi i parë ekstrem i njerëzimit. Dhe në qoftë se në fillim tejkalimi i barrierave malore dhe shkëmbinjve ishte me rëndësi praktike, deri në fund të shekullit të 20 ajo u kthye në një sport të rrezikshëm dhe të vështirë. Përjashtim është alpinizëm industrial, por tani nuk është për të.

  Para se të shkoni në dyqan për të blerë pajisje, duhet të vendosni se çfarë lloj alpinizmi duhet të preferoni: ngjitje, alpinizëm ose sport. Në rastin e fundit, është mirë të filloni me një klub profili. Dhe për të kujtuar se ngjitja sportive është disiplina më traumatike konkuruese.

  Për fat të keq, nuk ka bazë të plotë të shkollave alpiniste në Rusi. Por shumë shpesh seksione të tilla ekzistojnë në bazë të institucioneve të arsimit të lartë si MSU, MEI, LETI. Ju gjithashtu duhet të vizitoni vendet e Federatës Ruse të Alpinizmit, ose thjesht të kërkoni një klub të hapur në qytetin tuaj.

  Alpinisti duhet të jetë i guximshëm. Jo i fortë apo i shpejtë, por i guximshëm. Prandaj, trajnimi kryesor i alpinistëve: drejtimin, ski ndër-ski, ndër-ski vend, not. Teknikat e ngjitjes dhe prejardhjes punojnë jashtë në mur ngjitje. 1-2 herë në vit klubi zhvillon sporte mbledhje me nisje në malet e vërteta shoqëruar nga instruktorë.

  Ngjitja në shkëmb është e përqendruar ekskluzivisht në ngjitje në shkëmb. Ai është përfshirë në klasat e alpinizmit, por është ndarë për një sport të veçantë dhe aktivitete në natyrë.

  Lexoni gjithashtu

  Ngjitje përfshin stërvitje të rregullta gjatë gjithë vitit. Slazit në male një herë, të marrë një pushim deri në sezonin e ardhshëm nuk do të punojë edhe për një atlet me përvojë. Aftësitë e grihë dhe teknikat e sigurisë duhet vazhdimisht.

  Zakonisht, para se të regjistrohet në një klub për trajnim të përhershëm, alpinisti i ardhshëm ofrohet për të ardhur në një sesion trajnimi gjyqësor. Shumë, duke parë filma sovjetik ("Vertical") ose Hollywood ("Vertical Limit"), janë në lidhje me këtë hobi, janë shumë romantike dhe ju duhet t'i lejoni ata të ndiejnë kompleksitetin e punës së ardhshme. Nëse pas një stërvitje prove, dëshira për t'u ngjitur në malet nuk është zhdukur, atëherë do t'ju duhet të paguani një tarifë, të blini pajisjet e rekomanduara dhe të filloni mësimet.

  Gjatë ngritjes, duhet të ndiqni të gjitha rregullat e sigurisë. Përndryshe, ekziston rreziku i takimit me Ngjitësen e Zezë, thashethemet për të cilat kanë qenë rreth e rrotull që nga koha e alpinizmit sovjetik. Kjo shifër e një njeriu me një maskë në fytyrën e tij konsiderohet fryma e alpinistit të humbur një herë. Shkencëtarët besojnë se pamja e legjendës është pasojë e hallucinacioneve sistemike për shkak të mungesës së oksigjenit në ajrin e rrallë në lartësi të lartë. Dhe kjo, gjithashtu, duhet të mbahet mend nëse ka probleme me sistemin e frymëmarrjes.

  Në zhargon profesional, "i zi" është një alpinist i cili nuk përdor sigurime ose ecën vetëm në një shpat.

  Каталог

  Категории товаров

  Новости

  Где узнать все и обо всем
  Прожить, не владея достоверной информацией о настоящем и не строя планы на будущее невозможно. Именно для того чтобы сделать это эффективно и точно, всем нам требуется актуальная и по возможности точная

  Международная Федерация Самбо
    Ровно 25 лет назад 22 ноября из жизни ушел неповторимый борец, о стиле борьбы которого в мире говорят с восторгом по сей день и результаты которого не достиг еще не один казахстанский борец —

  Чехол huawei nova 5 pro
  Всего пара дней отделяет нас от анонса продолжателей линейки Nova от Huawei. Китайская компания готовит 3 решения, которые должны удовлетворить любые требования пользователей и вписаться в любой бюджет.

  Как может навредить неправильное утепление
  Но даже в том случае, если владелец обеспечит комплексную теплоизоляцию, без качественного утепления двери он все равно не заметит серьезных изменений. Тепло способно быстро уходить через щели, присутствующие

  Пейнтбольные баллоны
  Вам необходимо купить пейнтбольные баллоны? В нашем интернет-магазине Вы можете найти всё что нужно для этой игры, в том числе и шары. Многие знают, что пейнтбольный шарик состоит из желатиновой оболочки

  Обучение яхтингу
  Провести отпуск с пользой и отдохнуть на все 100% можно лихо бороздя моря и океаны. Научиться управлять парусной яхтой не так сложно, как кажется. Особенно приятно, что сделать это можно круглогодично.

  Бумажные Крафт пакеты с логотипом
  Как известно, в большинстве европейских стран уже давно не используют полиэтиленовые пакеты и другие виды упаковок. Полезная тенденция постепенно входит и на отечественный рынок. Бумажные пакеты крафт

  Ножи кизляр
  Вам нужен хороший кухонный нож? Не знаете, где купить легендарные ножи кизляр? Вы попали туда куда нужно. Мы понимаем, что хороший кухонный нож покупается на годы, поэтому предлагаем вам отличный выбор

  Тренировочные ножи
  Тренировочный нож – это специальный снаряд, который используется для проведения учебных поединков и занятий по отработке навыков владения ножами и нанесению ударов. Чем же отличается качественный тренировочный

  Складные ножи
  Складной нож в том виде, как мы знаем его сейчас, появился примерно триста лет назад. Именно тогда был изобретен замок, позволяющий фиксировать клинок в открытом состоянии. Но на самом деле история складных

  Контакты:

  Телефон:
  (050) 60-30-100
  (098)4-63-63-63

  ТЦ "Южная галерея", ул. Киевская 189,г.Симферополь, АР Крым, Украина

  Режим работы:
  с 10:00 до 20:00
  7 дней в неделю

  Информация для вас

  - Оплата в рассрочку

  Корзина

  Корзина пуста