Бригада. Спадкоємець - Рецензія на кіно відео фільми - RusActors.Ru - рецензія на фільм Бригада. спадкоємець

2. герої фільму
    3. ляпи

Режисер: Денис Алексєєв
    Сценаристи: Денис Алексєєв, Олександр Іншаков
    Росія. Кінокомпанія «Тріада-фільм». 2012 р

Гірше, ніж очікувалося ...

Навряд чи знайдуться ті, хто очікував, що вийде зняти гідне продовження «Бригади» Навряд чи знайдуться ті, хто очікував, що вийде зняти гідне продовження «Бригади». Та кримінальна сага давно стала культовою, бо була наповнена суворої реалістичністю і щирістю. Утриматися на такому рівні дуже складно. Але примудритися зняти фільм навіть гірше самих невтішних прогнозів - це взагалі щось!

Почнемо з того, що даний опус, названий «Бригада. Спадкоємець »практично ніякого відношення до тієї« Бригаді »не має. Творці просто притягли за вуха легендарну назву і імена героїв, мабуть, для того, щоб привернути шанувальників серіалу. Не дарма Сергій Безруков відмовився від участі в цьому проекті.

Найцікавіше це те, що творці картини заявили буквально наступне: «Фільм є ідейним продовженням життя героїв телесеріалу« Бригада ». Однак акцент зміщений в історію сина Олександра Бєлова - Івана. Це Кіно про сучасну Росію. Про те, що у всіх на вустах: політиці, корупції, цинізмі великого бізнесу і спецслужб. Про нове покоління, яке, дізнавшись правду про нечистому бізнесі батьків, не йде по їх стопах, а вибирає новий шлях. Для них дороги поняття честі, любові і Батьківщини. Герой, комфортно жив за кордоном, тим не менш, вибирає Росію (на відміну від серіалу) і залишається жити в ній, сподіваючись привнести ці ідеали в життя своїх близьких і країни в цілому ». У чому тут ідейний продовження - абсолютно не зрозуміло. Ще більш не зрозуміло твердження, що, мовляв, герой не йде по стопах батька, і для нього дороги поняття честі, любові і Батьківщини. Може це взагалі про якомусь іншому фільмі? Іван спочатку збирається взяти участь в американській афері, щоб добути шість мільйонів доларів, а коли справа зривається - летить в Росію за грошима, щоб продати ділянки на Рубльовці і повернути борг. І де ж тут ідеали, привнесені в життя своїх близьких і країни (ого, навіть так!) В цілому?

Прем'єра фільму відбулася 29 листопада 2012 р

Головні герої:
    Іван Бєлов (Іван Макаревич), син Саші Білого
    Ольга Бєлова (), вдова Саші Білого
    Філ (Кирило Нагієв), друг Івана
    Лера Введенська (Анна Попова)

Інші персонажі:
    Швед (), ватажок бандитських угрупувань
    Бесо (), підручний Шведа
    Олександр Іванович ()
    Ігор Ілліч Введенський (Ігор Жижикин), батько Лери, співробітник спецслужб
    Кирило (Владислав Дьомін)
    Келлі Ольсен (Наталія Гуслиста)
    Серьога ()
    Луків (Михайло Дорожкін), майор, начальник Рубльовського РВВС
    Нотаріус ()
    Гуля (Світлана Фролова)

герої фільму

Головного героя Івана, сина Саші Білого, зіграв Іван Макаревич Головного героя Івана, сина Саші Білого, зіграв Іван Макаревич. Втім, в те, що цей тип із зовнішністю метросексуала і неадекватною поведінкою - син самого Білого - не повірить ніхто. Іван Макаревич остаточно псує все враження від цього і без того провального фільму. Ну ладно - немає харизми Безрукова, але хоча б елементарні навички акторської гри повинні ж бути! На жаль. У кадр постійно потрапляють його бігають очі, рухи смикати, слова фальшиві. І те, що його герой манірно б'є себе в груди, заявляючи, що звик відповідати за свої слова і вчинки, може справити враження лише не його екранну маму. «Боже, як же ти схожий на свого батька, Олександр Сергійовича», - заявляє вона. «Роззуй очі», - хочеться відповісти їй.

До речі, на початку фільму Іван розповідає, що, ховаючись від ворогів, він з мамою був змушений перебратися в США, змінити прізвище і перестати говорити по-російськи. Але при цьому чиста російська мова без найменшого акценту так і ллється з його вуст. Це ще цілком невинна з усіх безглуздостей, які наводнили сюжет. А яке далі-то ?! Абсолютно надуманий привід для Івана поїхати на Батьківщину, поведінку героїв, що не піддається ніякому логічному поясненню. Як вам Іван і Філ, що бігають по Рубльовці в пошуках Лери, або обговорення криміналу при сторонніх?

Роль одного Івана - Філа виконав Кирило Нагієв Роль одного Івана - Філа виконав Кирило Нагієв. Молодому актору не позаздриш - спробувати щось зобразити з абсолютно надуманого персонажа невідомо до чого введеного в сюжет фільму. Таке не кожному майстру під силу. З іншим персонажем - Лерой (Анна Попова) все зрозуміліше. Потрібна була любовна лінія - отримаєте дівчинку з Рубльовки з крутим татом. І ось вже сюжет від заявленого бойовика (в якому і гостросюжетних сцен-то - раз-два і все) поступово скочується до кримінальній мелодрамі ...

Дуже прикро за прекрасного актора Валерія Золотухіна, який виконав роль кримінального авторитета на прізвисько Швед. Сценаристи, заблукавши в часі, спробували піднести нам якийсь шаблонний образ з 90-х. Шаблонним вийшов і «людина з КДБ» у виконанні Ігоря Жіжікин (скільки він уже таких героїв переграв!). Кам'яне обличчя, рубані фрази - це, напевно, мало справити враження на чутливого глядача. Олександр Іншаков в ролі старого друга Саші Білого бадьорий і по-спортивному підтягнутий, але аж надто красується в кадрі, а трагічна музика лише підсилює награність окремих сцен.

Позитивне враження в картині залишила лише гра Юрія Чурсіна. Його кілер Бесо - харизматичний лиходій, жорстокий відморозок. Зіграно настільки ефектно, що часом хотілося, що б він, нарешті, «замочив» головних героїв. Може тоді б полегшало від перегляду цього «шедевра».

ляпи

У фільмі (дія якого відбувається в 2012 році) звучить фраза: «він - велика людина в КДБ». Зауважимо, що КДБ припинив своє існування 22 жовтня 1991 року.

Введенський їде на нараду на Луб'янку, а виїжджає з наради з воріт «Президент-готелю».

Мама Івана дзвонить з аеропорту Москви в Нью-Йорк щоб поговорити з сином. Няня відповідає, що син ще спить. «Не буди його, ми приїдемо раніше, ніж він прокинеться», - заявляє мама. Щось у неї з логікою не те: від Москви до Нью-Йорка на літаку 11 годин літа, плюс ще з аеропорту до будинку дістатися. Син весь цей час буде спати ?!

Ігор BIN

Моя оцінка - 1 з 10

Дана рецензія висловлює суб'єктивну думку автора, яке цілком може не збігатися з Вашим. Дивіться самі і робіть власні висновки.