Интернет-магазин спортивной одежды и обуви

Все для экстремальных видов спорта и активного отдыха: сноубординг, кайтсерфинг, виндсерфинг, дайвинг, гидроодежда, спортивная одежда, очки, маски и многое другое…
 • Телефон:
  (050) 60-30-100
  (098)4-63-63-63

  Режим работы:
  с 10:00 до 20:00
  7 дней в неделю


  Kontrolli i ndriçimit në rrugë: Shqyrtoni disa skema

  1. Detyrat e ndriçimit në rrugë
  2. Metodat e kontrollit të ndriçimit në rrugë
  3. Kontrolli manual
  4. Kontrolli i largët
  5. Kontroll automatik
  6. Sistemi automatik i kontrollit
  7. Karakteristikat e sistemit të kontrollit automatik
  8. Kontroll i pavarur i ndriçimit
  9. Ajo që ne kemi nevojë për të ndezur
  10. Farë na duhet për këtë
  11. Si të lidheni
  12. Ne mbledhim skema

  Sot kjo bukuri kontrollohet nga automatika.

  Fenerët në rrugë dhe kabineti i kontrollit të ndriçimit të rrugës panë gjithçka. Të gjithë e dinë që kjo pajisje është krijuar për të lëvizur të qetë dhe të sigurt nëpër rrugë. Por si funksionon sistemi i menaxhimit nuk është për të gjithë.

  Ecja nëpër rrugë të tilla nuk është vetëm e frikshme, por edhe e rrezikshme.

  Ne do të tregojmë në detaje për sistemin dhe pajisjet që përdoren në të. Për më tepër, ne do të japim këshilla praktike se si të implementoni menaxhimin e ndriçimit në rrugë në kompaninë ose sitin tuaj afër shtëpisë, kooperativën e kopshtarisë ose kompaninë ku punoni.

  Për të ndihmuar videon, e cila zbulon aftësitë e sistemeve të tilla:

  Detyrat e ndriçimit në rrugë

  Kur dielli del nën horizont, ndriçimi në rrugë zë vendin e tij

  Do të kishte qenë më e lehtë të hiqte dorë nga rregullimi, vetëm të linte dritat e rrugës gjatë gjithë kohës, por kjo nuk është fitimprurëse. Prandaj, montoni sistemin e kontrollit të ndriçimit.

  Ata kanë disa detyra:

  1. Në fund të ditës, ndizni dritat, fikni në agim.
  2. Kryeni të njëjtat operacione me përkeqësimin e ndriçimit natyror të rrugëve për shkak të faktorëve të ndryshëm natyrorë.

  Me një mjegull të tillë, dritat e rrugës mund të ndihmojnë shumë.

  Pesëdhjetë vjet më parë, vetëm këto funksione ishin kryer, askush nuk kujdesej për kursimin e energjisë, dhe zgjidhja e detyrave më komplekse ishte e vështirë dhe e kushtueshme për t'u zbatuar. Sistemet moderne të kontrollit të ndriçimit janë më funksionale, ata gjithashtu dinë shumë.

  Kursimi i energjisë është një nga detyrat kryesore të sistemeve të kontrollit elektronik për ndriçimin në rrugë

  1. Të shkëputni të gjitha pajisjet e ndriçimit ose një pjesë të tij në mënyrë që të kurseni energji elektrike.
  2. Përcaktoni shëndetin e sistemit.
  3. Monitoroni konsumin e energjisë.
  4. Transmetoni nga distanca të dhënat e sistemit në panelin e kontrollit të ndriçimit në rrugë.

  Metodat e kontrollit të ndriçimit në rrugë

  Ekzistojnë tre metoda për kontrollimin e ndriçimit. Ju them më shumë rreth tyre.

  Kontrolli manual

  Ndezja e dritave bëhet me dorë, secila llambë ose grupi i tyre kontrollohet nga operatori në vend.

  Në fakt, kjo është mënyra më e vjetër. Kur llambadari kaloi nëpër rrugë dhe ndezi çdo llambë nafte ose gazi, dhe pastaj i shuante - kjo ishte zbatimi i parë dhe i qartë i metodës. Në oborrin e shtëpisë tonë ne gjithashtu kontrollojmë më shpesh ndriçimin me dorë (rreth automatizmit më poshtë).

  Llamplifikuesi realizon kontrollin manual të një llambë gazi (nga rruga, një fotografi është një punonjës modern i autostradës Brest)

  Për sot në shërbimet komunale kontrolli manual përdoret vetëm në situata emergjente, ose gjatë punës riparuese.

  Kontrolli i largët

  Një nga pajisjet e para të telekomandës për ndriçimin e rrugës

  Kur e gjithë furnizimi me energji elektrike në një fshat ose në pjesën e tij kryhej nga një termocentral i veçantë, funksionet e llambatorit u transferuan te personeli i tyre. Personi përgjegjës, pasi përcaktoi se ishte i errët ose agim sa duhet në rrugë, ndezi ose fiki çelsin që furnizon tension në rrjetet e ndriçimit të rrugës.

  Kontroll automatik

  Mburoja e automatizmit më të thjeshtë të ndriçimit në rrugë

  Mburoja e automatizmit më të thjeshtë të ndriçimit në rrugë

  Nënstacioni i transformatorit

  Në këtë rast, seksionet individuale të ndriçimit në rrugë, në varësi të gjendjes së sensorëve dhe algoritmit, ndizen dhe fiken vetvetiu. Kalimi në një sistem automatik është i lidhur me faktin se konsumatorët filluan të aplikojnë tension duke përdorur nënstacione standarde të transformatorit që kthejnë tension të lartë në tension standard.

  Kjo krijoi dy faktorë që paracaktuan kalimin në automatizëm:

  1. Instalimi (përveç disa rasteve) nënstacioneve të ndara vetëm për ndriçimin në rrugë është i padobishëm. Transformatorët tani po transformojnë tensionin për të gjithë konsumatorët e energjisë në territor.
  2. Për më tepër, për të kontrolluar në mënyrë qendrore ndezjen dhe fikjen e llambave në rrugë, duhet të tërhiqni një vijë të veçantë për secilin nënstacion individual që ushqen ndriçimin , gjë që do të rrisë më tej kostot.

  Prandaj, në vitet 50 - 60 u fut një sistem automatik i kontrollit të ndriçimit. Ajo punoi në parimin më të thjeshtë të disponueshëm në atë kohë. Në secilin nënstacion instalohet automatik, duke vepruar në sensorë të dritës. U errësua - ata ndezën dritat, u bë dritë - ata i fikën.

  Sidoqoftë, sensorët dështuan në disa raste:

  1. me kalibrim jo të duhur, ata nuk funksionuan qartë;
  2. për shkak të ndriçimit të fenerëve ose madje edhe një hënë të plotë, dritat mund të dilnin natën;
  3. kur sensori ishte i mbyllur me dëborë, akull, baltë ose pluhur, drita u ndez gjatë ditës;
  4. në fund, sensori mund të dështonte.

  Sensor i rrallë i dritës

  Atëherë ata gjetën një tjetër disavantazh domethënës, i cili u manifestua në një kohë kur ata filluan të mendojnë për kursimin - pse natën, nëse nuk ka lëvizje të njerëzve dhe transport, është e kotë të digjen energjia elektrike. Prandaj, sensorët e dritës filluan të bllokohen me një stafetë të kohës. Kohëmatësi fiki ose të gjitha dritat plotësisht ose një pjesë të tyre në oborret dhe rrugët me popullsi të paktë në interval, për shembull, nga një në katër në mëngjes.

  Më vonë, u shfaqën të ashtuquajturat reletë astronomike (në foton më poshtë). Në këto, softueri llogarit kohën e muzgut dhe agimit në një vend të caktuar sipas koordinatave të futura, dhe, bazuar në llogaritjen, jep sinjale për ndërrim. Rele gjithashtu zbaton funksionin e fikjes dhe ndezjes në orët e përcaktuara.

  Rele gjithashtu zbaton funksionin e fikjes dhe ndezjes në orët e përcaktuara

  Stafetë astronomike

  Këshilli. Nëse përdorni një stafetë astronomike, atëherë mënyra më e lehtë është të gjeni koordinatat e vendit tuaj duke mos përdorur harta të zakonshme, por duke përdorur një navigator. Do të lidhë vendndodhjen tuaj brenda një sekondi të ndarë.

  Sensorë të dritës mbetet vetëm për të kontrolluar uljen e papritur të dritës natyrore, për shembull për shkak të mjegullës. Një sistem astronomik i bazuar në kohëra duket të jetë ideal (shumica e sistemeve të ndriçimit të rrugëve në komunitete të vogla funksionojnë mbi bazën e tyre).

  Por ajo ende ka të këqijat:

  1. Për të riprogramuar sistemin për një kohë të ndryshme të përgjigjes (për shembull, gjatë festave), është e nevojshme të anashkalohen të gjithë nënstacionet. Duhet shumë kohë (e di nga përvoja ime).
  2. Prania e një personi gjithashtu kërkohet për të identifikuar gabimet, leximet nga pajisjet e matjes së energjisë elektrike.

  Prandaj, sot ata gjithnjë e më shumë po përdorin sisteme automatike kontrolli të bazuara në teknologji moderne dixhitale. Ata kombinojnë kontrollin automatik dhe manual. Konsideroni zbatimin e një prej sistemeve tipike.

  Sistemi automatik i kontrollit

  Diagrami strukturor i njërës prej opsioneve për automatizimin e kontrollit të ndriçimit në rrugë

  Hardware përbëhet nga dy nivele:

  • Më i pari është paneli i kontrollit dërgues i ndriçimit në rrugë, i vendosur në ndërmarrjen përgjegjëse për rrjetet e ndriçimit (Gorsvet ose shërbimet publike). Kontrolluar nga mjeku ose nga dispeçeri. Të gjitha informacionet nga niveli më i ulët derdhen në të, dhe parametrat ose programet e punës së tij ndryshohen.

  Qendra e kontrollit të dispeçerit për ndriçimin në rrugë

  • Fundi - paneli i kontrollit të ndriçimit rrugor është i vendosur në seksionet e rrjetit të ndriçimit. Mburojat lëvizin punën e pajisjeve të ndriçimit dhe kontrollojnë gjendjen e tyre pa praninë e punëtorëve.

  Sistemi i kontrollit të ndriçimit të mburojave ASUNO

  Marrëdhënia midis niveleve të sipërme dhe të poshtme mund të bëhet në disa mënyra. Si rregull, pajisjet e furnizuar nga prodhuesit mbështesin të gjitha funksionet. Prandaj, kompania zgjedh opsionin që është më i dobishëm për një situatë të veçantë. Ndonjëherë sistemi përdor njëkohësisht kanale të shumta.

  Prandaj, rendisim të gjitha mënyrat e kalimit:

  1. Kanali i modemit - përmes linjave të një rrjeti telefonik të rregullt. Një nga mënyrat më të lira. E vetmja pengesë është se rrjeti telefonik nuk është gjithmonë afër, dhe vendosja e një linje të veçantë mund të jetë e kushtueshme. Gjithashtu për lidhjen telefonike ju duhet të bëni të paktën një tarifë të vogël, por ende.
  2. Kanali GSM - duke përdorur një rrjet celular. Pajisjet janë të lira, mund të lidheni shpejt dhe pothuajse kudo. Disavantazhi është një pagesë e konsiderueshme për përdorimin e rrjetit.
  3. Linjat LAN - njësia e kontrollit të ndriçimit rrugor dhe pajisjet e kontrolluesit janë të lidhura nga një palë e përdredhur. Ky kanal nuk kërkon pagesa për komunikim me organizatat e palëve të treta, por kërkon linja shtrimi për secilin kabinet. Shtë e dobishme vetëm me një largësi të vogël të pajisjeve të niveleve të sipërme dhe të poshtme.
  4. Radio - siç është e qartë me ndihmën e radios. Pajisjet janë më të shtrenjta se në raste të tjera, por pagesa për kanalin nuk kërkohet. Minus një - imunitet i dobët i zhurmës.

  Karakteristikat e sistemit të kontrollit automatik

  Ne rendisim tiparet kryesore të sistemit, dhe vërejmë se të gjitha operacionet dhe transferimi i të dhënave kryhen në kohë reale dhe me aftësinë për të punuar jo me secilin panel kontrolli veç e veç, por edhe për t'i grupuar ato.

  Funksionet e menaxhimit:

  1. në dhe jashtë çdo burim drite në komandë;
  2. duke programuar përfshirjen e ndriçimit në kohë ose në statusin e sensorëve (drita dhe të tjerët), është e mundur që të prezantohet orari i punës, kalendarik dhe sezoni i punës;
  3. ndezja fazore në linjat e energjisë së pajisjeve të ndriçimit, përfshirë softuerin - me kohë, ose në varësi të parametrave të energjisë në hyrjen në kabinet;
  4. rindërtimi i detyruar i sistemit të mikroprocesorit të kabinetit të kontrollit.

  Funksionet e kontrollit:

  1. kontrolli i gjendjes së linjave të lidhjes së ndriçimit (pavarësisht nëse ka ose jo voltazh, parametrat e tij, rryma, prania e një qarku të shkurtër, shtrembërimi i fazës, kosinusi);
  2. kontrolli i gjendjes së linjave hyrëse (pavarësisht nëse voltazhi është apo jo parametrat e tij, rryma, çekuilibrimi i fazës, phi kosinas);
  3. kontrolli i gjendjes së kontaktuesve dhe ndërprerësve në daljet (në / off);
  4. kontrolli i pajisjes së matjes së energjisë elektrike (leximet, majat, tarifat);
  5. kontrolli i hyrjes së paautorizuar në kabinet (kur hapet pa leje, ose hakmerret, informacioni i dërgohet dispeçerit);
  6. gjendja e linjave të komunikimit (niveli i sinjalit, etj.);
  7. diagnoza e fajit të sistemit;
  8. kontrolli i zjarreve, sensorët sinjalizojnë një rritje të mprehtë të temperaturës.

  Sistemi i kontrollit të ndriçimit rrugor pothuajse gjithmonë ka një furnizim me energji të integruar. Kur furnizimi me energji është shkëputur, ai mbetet në kontakt të paktën një orë, dhe raporton ndryshime në parametrat.

  Vlen gjithashtu të përmendet se ruajtja e të dhënave pothuajse gjithmonë kopjohet. Informacioni në lidhje me situatën regjistrohet dhe ruhet jo vetëm në pajisjet e dhomës së kontrollit, por edhe në pajisjet e kabineteve (panelet e kontrollit në terren). Nëse nuk kishte asnjë lidhje, atëherë mund të rivendosni rrjedhën e ngjarjeve përmes kujtesës së panelit të kontrollit (siç u përmend më lart, është jo i paqëndrueshëm).

  Kontroll i pavarur i ndriçimit

  Nëse flasim për një zonë të vogël, për shembull, të tilla si një komplot afër një shtëpie ose një vend prodhimi të madhësisë së vogël (jo më shumë se 100 x 100 metra), atëherë nuk ka nevojë për sisteme komplekse të kontrollit të ndriçimit rrugor.

  Kontrolli i largët gjithashtu nuk është i nevojshëm (qoftë edhe me një smartphone). Ndërsa ndizni aplikacionin e dëshiruar, mund të shkoni lart dhe të ndizni çelësin mekanik. Në një territor të tillë instalohen rrallë më shumë se një duzinë llamba. Përjashtim është kur kontrolli i llambave të rrugës është i ndërlidhur me shtëpinë ose sistemin e sigurisë.

  Prandaj, ne do të analizojmë se si të rregullojmë me duart tuaja një sistem të kontrollit të ndriçimit në rrugë për një zonë të vogël. Ajo, siç tregon praktika, mund të ulë ndjeshëm koston e furnizimit me energji.

  Ajo që ne kemi nevojë për të ndezur

  Ndarja më e zakonshme në grupet e mëposhtme të llambave:

  1. Llambat që digjen gjatë gjithë kohës së errët të ditës (gjithçka varet nga dëshirat e pronarëve) zakonisht i ka ato përpara hyrjes kryesore.
  2. Rrugët brenda territorit mundësisht të ndriçohen vetëm kur paraqiten njerëz ose automjete (shiko Ndriçimi i kopshtit dhe bëjeni vetë korsitë ). Ky rregull vlen për zonat ku paraqitja e mysafirëve të paftuar (me qëllim të mbrojtjes).
  3. Ndriçimi i fasadës , ndriçim dekorativ ose ndriçim festiv - duhet të ndizet vetëm në mbrëmje.
  4. Shesh lojërash përpara portës hyrëse dhe garazhit. Mund të ndriçohet vetëm me afrimin e teknologjisë, jo njerëzit.

  Farë na duhet për këtë

  Përveç telave dhe pajisje, do t'ju duhet të blini disa detaje të tjera. Gjithçka nuk është e shtrenjtë dhe jo e paktë, ne japim çmimet e përafërta për to.

  • Stafetë kohore - çmimi nga 300 rubla.

  Stafetë kohore

  • Stafetë astronomike - nga 500 rubla.
  • Stafetë e dritës (sensori i muzgut) - nga 500 rubla.

  Stafetë e dritës (muzg) me sensorë të largët

  • Stafetë kapak (sensori i pranisë ose afërsisë) - nga 500 rubla.

  Stafetë kapak

  Unë vërej që këto janë çmime ruse, gjithçka mund të blihet dhe më e lirë në internet (duke mos marrë parasysh cilësinë).

  Si të lidheni

  Të gjitha këto pjesë (të dizajnit modern) mundësohen nga një rrjet standard 220 volt dhe mund të kalojnë një ngarkesë të mirë. Kjo do të thotë, stafetë ndërmjetës dhe kontaktorët, transformatorët hap pas poshtë nuk janë të nevojshëm, thjesht duhet të mendoni për mbrojtjen nga mbingarkesa.

  Diagrami i instalimeve elektrike pothuajse gjithmonë tregohet në rastin, duke përfshirë kutitë për sinjalizimin e bllokimit / zhbllokimit. Për më tepër, caktimi i terminaleve përshkruan udhëzime. Edhe me njohuri minimale (por të sigurt në lidhje me inxhinierinë elektrike) nuk do të shfaqen probleme.

  Ne mbledhim skema

  Ne do t'ju tregojmë se çfarë dhe si të aplikoni për secilin objekt (territor) të ndriçuar:

  1. Para hyrjes - thjesht lidheni përmes një stafete astronomike ose stafetë ndriçimi. Dështimet për shkak të rrethanave të ndryshme nuk janë kritike, e cila, rastësisht, është e vërtetë për të gjitha rastet e tjera.
  2. Mënyrat për të lëvizur brenda territorit - detyra është më e vështirë. Ne e zgjidhim atë në këtë mënyrë: pranë të gjitha hyrjeve dhe daljeve ne instalojmë sensorë prani, ata japin një sinjal në stafetën e kohës, e cila duhet të ndizet ndriçimi, për intervalin e të cilit ka mjaft për rrugën. Në mënyrë që sistemi të mos ndizet gjatë ditës, ne parashikojmë bllokimin e tij nga një sensor i dritës ose një stafetë astronomike.
  3. Ndriçimi dhe ndriçimi - përmes një stafete astronomike ndizeni pas perëndimit të diellit, shuani kur të gjithë janë në gjumë. Nëse po flasim vetëm për ndriçimin për festat, mund të përdorni një kohëmatës të rregullt (për disa ditë koha e perëndimit të diellit nuk do të ndryshojë shumë).
  4. Hyrja për në makinë - nëse keni një portë automatike, atëherë kontrolluesi që kontrollon ato më shpesh ka një dalje për të kontrolluar ndriçimin. Nëse jo - mënyra më e mirë për të përdorur sensorin e dritës.

  Por ju duhet të bëni në mënyrë që ai të përgjigjet vetëm fenerët e makinës që afrohet. Për ta bërë këtë - bashkëngjitni kapuçin në vrimë (tub me gjatësi të vogël dhe me diametër të përshtatshëm), do të përjashtojë ndriçimin e jashtëm.

  Ne e instalojmë sensorin jo në pult, por në vendin ku do të bjerë nën diapazonin e fenerëve tuaj në hyrje. Për më tepër, ju mund të bllokoni përfshirjen e ndriçimit në pasdite duke përdorur një stafetë kohore.

  Kjo është gjithçka që kemi dashur të flasim për atë që është një sistem kontrolli i ndriçimit rrugor. Do të jemi të kënaqur nëse artikulli ynë ju ka ndihmuar. Jetoni të sigurt, por mos e paguani për energjinë elektrike.

  Каталог

  Категории товаров

  Новости

  Прыжки на скакалке
  Желаете сбросить лишние килограммы и укрепить мышцы? Причем хотите добиться результата в короткий срок? Выход есть! В ваших стремлениях вам помогут прыжки на скакалке. Мало того что это очень легко и

  Прыжки на батуте - как бизнес. История развития в России и некоторые факты.
  Подготовлено: "ЗВЕЗДА-ЦЕНТР", i Star, г. Москва www.batut.istar.su   Прыжки на батуте, как бизнес в Российской Федерации, начинает свою историю примерно в середине первого десятилетия начала двухтысячных

  Прыжки на скакалке
  При тотальной нехватке времени в современной жизни не каждый может выделить несколько часов для посещения фитнес центра. Поэтому в борьбе с лишним весом на помощь приходит скакалка. Скакалка для похудения

  Прыжки на скакалке
  Прыжки на скакалке помогают постоянно держать себя в тонусе и прекрасной физической форме. Вопреки распространённому мнению, они популярны не только у девушек. В своих тренировках скакалку используют

  Прыжки с выпадом в сторону
  Прыжки с выпадом в сторону - скользящие прыжки вдоль плоскости туловища, развивающие боковые мышцы ног (латеральные мышцы бедра) и поясницу. Поясница тренируется за счет наклонов вниз. Спина должна быть

  Прыжки от Целлюлита на скакалке. Зачем: 8-пунктов в роли ответа.
  Знакомая нам с детства «прыгалка» способна заменить многие тренажеры и даже курсы массажа! Думаете реально совместить в одном занятии активный расход калорий, массаж проблемных зон и избавление от целлюлита,

  Прыжки на скакалке для начинающих. Советы и рекомендации. Польза, основные, упражнения, противопоказания, похудения
  В детстве прыжки со скакалкой являются популярным развлечением. Девочки и мальчики упражняются с инвентарем, прыгая на одной или двух ногах, скрещивая руки, продвигаясь в различных направлениях. Польза

  Сборная России по прыжкам в воду выиграла две медали на Олимпиаде
    ЛОНДОН, 12 июл - РИА Новости, Вероника Гибадиева. Российская сборная по прыжкам в воду, одержав одну победу, завоевала две медали на Олимпийских играх в Лондоне. Обе медали были выиграны россиянами

  Игры прыжки в воду с вышки, трамплина
  Прыжки в воду с вышек и трамплинов Краткое содержание статьи: Прыжки в воду с огромной высоты становятся все более популярными. Множество зрителей готовы ради такого экстрима собраться возле экранов

  Прыжки в воду в Пензе - дайвинг, федерация, сайт
  Дайвинг один из подвидов прыжков в воду Краткое содержание статьи: Прыжки в воду это водный вид спорта, который заложил свою историю еще в древние времена. Еще по памятникам можно понять то, что прыжки

  Контакты:

  Телефон:
  (050) 60-30-100
  (098)4-63-63-63

  ТЦ "Южная галерея", ул. Киевская 189,г.Симферополь, АР Крым, Украина

  Режим работы:
  с 10:00 до 20:00
  7 дней в неделю

  Информация для вас

  - Оплата в рассрочку

  Корзина

  Корзина пуста