(050) 60-30-100
    (098)4-63-63-63

Рецензія на "Піратів Карибського моря"

Йтиметься про Піратів Карибського моря, вони ж Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl, торішньому блокбастері від Walt Disney Pictures

Йтиметься про "Піратів Карибського моря", вони ж Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl, торішньому блокбастері від Walt Disney Pictures.

Блокбастер тут - слово не порожнє. Бувають, і в безлічі, дорогі і розрекламовані по саме нікуди кінопроекти, оказивающіся на перевірку картонними, порожніми і непоказними, але це - не той випадок. Коротко кажучи, Гор Вербінськи зумів створити один з кращих фільмів останніх років. "Пірати" - вони для всіх вікових груп. Це дуже легке, гумористичне і динамічне кіно, комедія, пригоди і навіть бойовик - все в одному. Якщо одним словом - захват.

Кариби - вони і є Кариби. Не буду детально переказувати навіть початок сюжету, тому що сюжет чудовий, і це просто треба бачити, скажу лише, що все, що має бути у фільмі про піратів, тут є. Є англійська колонія Порт-Ройял, є у неї губернатор на прізвище Суонн (Джонатан Прайс), є у нього дочка Елізабет (Кіра Найтлі), зрозуміло, вона красуня, і зрозуміло, вона моментально потрапляє прямо в центр дії, отримуючи в руки дивний золотий медальйон ... Є дві команди ворогуючих піратів в розділі, відповідно, з капітаном Джеком Сперроу (Джонні Депп) і капітаном Барбоссой (Джеффрі Раш). Ворогують вони за корабель "Чорна перлина", ту саму Black Pearl. The Curse, тобто прокляття теж присутній, прокляте скарб древніх ацтеків, а також ті, хто зазіхнув на нього ... І ще є Уїлл Тернер, хлопчик з загиблого корабля, який виріс і став ковалем в Порт-Рояль. А грає його екс-Леголас Орландо Блум.

Хороший сюжет можна було б зіпсувати поганою акторською грою, але "Пірати" цього не зробили, погано зіграних ролей, там здається, немає взагалі! А першу скрипку грає сам капітан Джек Сперроу, по-нашому Джек Воробей. Може бути, це найкраща з ролей Деппа. Джек Воробей, піратський капітан з нафарбованими очима, в одязі, що відрізняється підвищеною драностью і величезною кількістю мулечек і фенечек, з плавними рухами і куртуазно-обкуреними манерами - це щось з чимось.

Ну, культовий персонаж. Ні, не гей, просто йому так подобається. Кажуть, Депп сам створив цей образ, і, можете не сумніватися, відірвався він на всю котушку. Як і всі інші актори та інша команда, яка створила цей фільм. Які там типажі! Губернатор Суонн (і його парик), Комодор Норрингтон (Джек Девенпорт) і його Службовий Борг, капітан Барбосса і його зелене яблуко, два солдата форт Порт-Ройяла і два пірата з команди Барбоси ... Орландо Блум і Кіра Найтлі не настільки шедеврально блискучі , але обідні теж не псують.

Картина високобюджетних, і візуальні спецефекти, а так само і музика, не знижують загальну її високу оцінку. З тим, що називається атмосферою, у "Піратів" все в порядку. Фільм триває більш, ніж дві години, але не нудний і не затягнуть ні на хвилину. Та що там казати. Фактично, особисто я, подивившись фільм один раз, не втримався і подивився ще раз.

Рекомендую його всім, хто ще не бачив. Тому що, якщо чесно, це просто свято якесь!

(050) 60-30-100
    (098)4-63-63-63