(050) 60-30-100
    (098)4-63-63-63

Рецензія Фільм Про на фільм: Геракл

Фільм починається з того, що всі подвиги Геракла оголошуються казкою, яку всім розповідає його племінник. Насправді, Геракл - ватажок банди найманців, і міфологія навколо його імені дозволяє йому отримувати вигідні замовлення, які він, втім, відважно виконує. Від реального міфу про Геракла тут залишається лише те, що Геракл, начебто, дійсно вбив свою дружину і дітей в помутнінні розуму, і те, що його брат - цар, правда, чомусь не Мікен, а Афін. А подвиги якщо і були, то точно відрізняються від міфологічних. У будь-якому випадку, тепер у Геракла нове замовлення: цар Котис просить його очолити його військо для боротьби з небезпечною армією, що загрожує, за словами Котіса, всім жителям держави. Геракл погоджується, не знаючи, що готує йому доля: штатний ясновидець його загону передбачає тільки власну смерть, та й то якось невиразно.
    Фільм починається з того, що всі подвиги Геракла оголошуються казкою, яку всім розповідає його племінник
    Можна скільки завгодно шкодувати про те, що творцям (та й багатьом глядачам) фільмів про стародавні воїнів не дуже цікаві ні автентичність, ні класичні конфлікти, глибокі і трагічні, навколо яких до сих пір створюються дивовижні літературні та театральні твори. Голлівудські продюсери вважають, може бути, справедливо, що підліткам, на яких спрямовані ці фільми, все це буде не дуже цікаво, тому ризикувати не варто.

«Геракл» - ще одна варіація на тему «Конана-варвара» , А ім'я Геракла в заголовку стоїть більше по рекламних міркувань: адже про його подвиги чули всі.

Втім, творці нового «Геракла» вважають, що у їх вибору головного героя є виправдання. Цю думку вони озвучують за фільм кілька разів, щоб ніхто не сумнівався в тому, яка головна ідея картини. Сенс в тому, що Геракл - дійсно герой, але не в античному розумінні (син людини і бога), а в сучасному. Тобто, просто прекрасна людина і приклад для наслідування. Його подвиги, якщо скинути з них міфологічну пил, не втрачають свого значення, тому що їх зробив чоловік, а не небожитель, а три добре навчених вовка, врешті-решт, можуть бути не менш небезпечні одного цербера. Людям потрібні герої, якими можна стати, а не народитися.
    Втім, творці нового «Геракла» вважають, що у їх вибору головного героя є виправдання Фотомодель Ірина Шейк - дружина Геракла Цікаво, що цієї своєю ідеєю і постійним балансуванням між міфом і дійсністю фільм перегукується з недавнім документальним хітом Алекса Гібні «Брехня Армстронга» , Що зайвий раз підкреслює актуальність задуму. Як ви пам'ятаєте, там багаторазовий переможець Тур де Франс, справжня ікона велоспорту і масової культури взагалі, викритий в тому, що всі свої перемоги здобув під впливом допінгу. Але це не означає, що його слід скинути з п'єдесталу і розтоптати: хоча б тому, що в велоспорті допінгом користуються майже всі (просто не всіх ловлять), а Армстронг серед всіх і справді виявився найсильнішим, витривалим і харизматичним. Людям потрібен такий герой (��кільки адептів придбав велоспорт завдяки Армстронгу?), І стають такими саме сильні духом люди, такі, як Ленс.
    Те ж з Гераклом, який кожним вчинком і кожною думкою підтверджує свою винятковість. Так, він здійснює подвиги не один, але кожен з членів його команди помре за такого лідера. Він перемагає не містичних звірів, але хто ще зміг їх перемогти? А головне, що, можливо, він дійсно син Зевса, тому що, як він сам зізнається, батька свого він не бачив. Автори фільму постійно заграють з містикою, даючи зрозуміти, що її не можна зовсім списувати з рахунків.
    Якщо ж відкинути ідейну складову, яка для цього фільму першорядна, то залишиться класичний бойовик, дія якого відбувається в умовній античності. Зосереджений сюжет на героя Дуейна Джонсона , так що Джону Хёрту і Джозефу Файнсу залишається задовольнятися досить примітивними образами. Спецефектів і екшна цілком вистачає, щоб зробити фільм захоплюючим, а жорстокість і еротизм знижені до мінімальної планки, яка дозволить «Гераклові» йти найширшим прокатом.
    Трейлер фільму «Геракл»

?кільки адептів придбав велоспорт завдяки Армстронгу?
    Він перемагає не містичних звірів, але хто ще зміг їх перемогти?