Интернет-магазин спортивной одежды и обуви

Все для экстремальных видов спорта и активного отдыха: сноубординг, кайтсерфинг, виндсерфинг, дайвинг, гидроодежда, спортивная одежда, очки, маски и многое другое…
 • Телефон:
  (050) 60-30-100
  (098)4-63-63-63

  Режим работы:
  с 10:00 до 20:00
  7 дней в неделю


  Si të pompohet shtypi në shirit

  1. Ushtrime për shtypin në shirit Sot ne do të diskutojmë mbi temën se si të pompojmë shtypin në shirit...
  2. Lëvizni shtypin në shirit
  3. Ngrini këmbët drejt në traversë
  4. Cilat janë muskujt e lëvores?
  5. Si të lëkundni një shtyp në anën e barit
  6. Si të lëkundni shtypin në shirit

  Ushtrime për shtypin në shirit

  Sot ne do të diskutojmë mbi temën se si të pompojmë shtypin në shirit dhe përse nevojitet fare Sot ne do të diskutojmë mbi temën se si të pompojmë shtypin në shirit dhe përse nevojitet fare. Shumë shpesh, shumë atletë rishtar mendojnë se bar horizontale mund të përdoret vetëm për tërheqje të rregullta. Por në të njëjtën kohë, jo të gjithë e dinë se një bar horizontal i zakonshëm mund të përdoret për shumë ushtrime të tjera për pompimin ose thjesht mbajtjen e muskujve në formë të mirë fizike.

  Por në fakt, stërvitjet për shtypin me një, në bar janë shumë shpesh më efektive në krahasim me llojet e tjera të stërvitjeve për pompimin e shtypit. Ata shpesh sigurojnë amplitudë më të madhe të lëvizjes, janë më të përshtatshëm, japin ngarkesë më të madhe, dhe më e rëndësishmja, në shiritin horizontal është shumë më i përshtatshëm për të lëkundur muskujt e shtypit anësor, të ashtuquajturit muskujt bazë.

  Por në fund, del se janë muskujt anësorë që kanë efektin më pozitiv në shpinë, dhe pasi që shpina është baza e shëndetit tonë. Si rezultat , muskujt lateral janë një nga muskujt më të dobishëm për një trup të shëndetshëm dhe padyshim ndër muskujt më të bukur në një trup të shëndetshëm dhe të pompuar , për më tepër, si meshkuj ashtu edhe femra. Foto tregon një shembull të një pompë shtypi fjalë për fjalë në 2 javë të trajnimit shoku për këtë program.

  Fjalët e duhura, le të shkojmë drejtpërdrejt në ushtrimet vetë.

  Shtypni stërvitjen në shirit

  Pra, natyrisht, shumica e sportistëve rishtar fillimisht nuk kanë gjendje shumë të mirë fizike, kështu që unë do të përpiqem të jap ushtrime se si të rrokulliset një shtyp në një bar horizontal në faza nga thjeshtë tek më komplekse. Por nëse për ju ushtrimet e para janë shumë të lehta, atëherë mund të filloni me ato më të vështira pa asnjë problem. Dhe ne ndoshta do të fillojmë me heqjen e këmbëve të vendosur në gjunjë:

  Shtypi teknik në shiritin:

  Varur në tra horizontal për të ngritur këmbët, vendosur në gjunjë, lart (në mënyrë që ata ishin paralele me dysheme). Mbani nivelin e shpinës dhe mos u përpiqni të ngrini këmbët tuaja në kurriz të shpinës , nëse është e mundur, ne punojmë vetëm me muskujt e barkut. Për një rezultat më efektiv të stërvitjes për shtypin në bar bëjnë 3 grupe prej 25-30 herë . Pusheni mes grupeve për 20-30 sekonda.

  Lëvizni shtypin në shirit

  Pasi ta keni zotëruar stërvitjen e mëparshme si vazhdimësi logjike, provoni pas disa kohësh që të përpiqeni të ndani këmbët e përkulura, është pak më e vështirë, por nuk ka asgjë të pamundur kur ka dëshirë për të praktikuar. Nëse doni të stërvitni edhe më shumë, mund të provoni të bëni lëvizje të ndryshme me këmbët tuaja, të tilla si gërshërë, ose sikur hipur në një biçikletë të padukshme .

  Në fund, pas disa muajve të ushtrimit të këtyre ushtrimeve, mund të përpiqeni të tërhiqeni në të njëjtën kohë duke bërë këtë stërvitje, zakonisht të quajtur "kënd" . Pastaj ju mund të kurseni kohën tuaj të çmuar dhe bëni 2 ushtrime në një , duke marrë një ngarkesë në të dy muskujt e krahut dhe abs.

  Por në fund, ne ende nuk i përdorim muskujt anësorë të barkut, dhe sigurisht që një artikull rreth asaj se si të derdhim shtypin në shiritin horizontale pa qenë plotësisht i paplotë. Dhe për këtë ne do të kemi nevojë për stërvitjen më të komplikuar, por edhe më efektive në pompimin e muskujve të shtypit anësor në shiritin horizontal.

  Ngrini këmbët drejt në traversë

  Kjo tashmë është një ushtrim më i vështirë, por nëse ndihesh i fortë në vetvete, atëherë mund të fillosh menjëherë me të. Drejtoni këmbët tuaja sa më shumë që të jetë e mundur, dhe ngrini ato nga poshtë derisa të prekni traversën , ose të paktën sa kohë që është e mundur për ju fizikisht.

  Tendos saktësisht abdominals, dhe nuk swing derisa këmbët vetë nuk ngrihen lart. Është e këshillueshme që të bëni 3 grupe prej 20-25 herë (për ata që e kanë të vështirë të bëjnë këtë shumë, mund të bëni fillimisht 10-12 herë). Pusheni mes grupeve për 30 sekonda.

  Dhe vetëm pasi kjo stërvitje përgatitore filloi të punojë mirë, ne vazhdojmë me kohë për stërvitjen tonë kryesore për të trajnuar muskujt e shtypit anësor në shiritin e tërthortë dhe është më korrekte të thuash edhe muskujt bazë.

  Cilat janë muskujt e lëvores?

  Muskujt e lëvore janë një kompleks i muskujve që janë përgjegjës për stabilizimin e legenit, kofshëve dhe shpinës.

  Muskujt e lehrave përfshijnë:

  • obliques
  • muskujve të barkut tërthor
  • muskujve të drejtë hip
  • muskujt e vegjël dhe të mesëm gluteus
  • duke çuar m
  • muskujt e kofshës
  • muskujve podostny
  • muskujve koraco-humeral, etj.

  Dhe nuk është e çuditshme që të gjitha këto muskuj në kompleks janë të domosdoshëm për funksionimin e duhur të shpinë tonë dhe mbajtjen e tij gjithmonë në gjendje të shëndetshme. Kjo është arsyeja pse ne kemi vendosur të pompojmë muskujt thelbësor pikërisht në shiritin horizontal, sepse pothuajse të gjitha mënyrat e zakonshme të pompimit të këtyre muskujve të nevojshëm janë më pak efektive. Dhe në përputhje me rrethanat, unë mendoj se është më mirë që swing shtypi në një bar horizontale.

  Si të lëkundni një shtyp në anën e barit

  Ushtroni " Janitor ". Teknika të performancës:

  Ky ushtrim është më i vështiri i mësipërm , por jep efekt maksimal në muskujt lateralë të shtypit tonë dhe në këtë mënyrë i shtrëngon ato më së miri. Një gjuhë më shkencore thotë se ky stërvitje është më i dobishmi për pompimin e muskujve të lehrave, shtypit dhe tricepsave të vogla.

  Është e nevojshme për të bërë këtë stërvitje në 2-3 qasje 10-15 herë. Me një pushim mes grupeve rreth 30-25 sekonda. Epo, për sa saktësisht duhet të bëjmë, lexo më tej. Por këtu, ashtu si në stërvitjen e mëparshme, nëse nuk mund ta bëni menjëherë me këmbë të drejta, mund të filloni duke filluar të stërvitni këtë stërvitje me këmbët tuaja të kërrusura në gjunjë.

  Si të lëkundni shtypin në shirit

  Ngrini ngadalë këmbët e drejta në shirit, mbyllni ato në atë pozicion dhe përpiquni t'i animni ato së pari në të djathtë dhe pastaj në të majtë. Në fillim, kjo ka të ngjarë të duket e vështirë, kështu lëvizjet mund të bëhen fillimisht me një amplitudë të vogël, ose të bëj gjunjët, duke e bërë jetën më të lehtë.

  Por në fund, duke pasur një praktikë të vogël, mund ta bëni këtë stërvitje me këmbë të përkryera dhe me amplitudë maksimale , atëherë edhe ata që punojnë në palestra të specializuara në pajisje të shtrenjta sportive, do ta kenë zili shtypjen tuaj.

  Në të njëjtën kohë, lehtë mund të arrini rezultate të tilla mbresëlënëse edhe pa lënë shtëpinë tuaj, nëse sigurisht keni një bar horizontal në shtëpi. Cili është më mirë të kesh në shtëpi, në rast të motit të keq jashtë. Dhe sigurisht, pavarësisht nga një trup sportiv dhe i bukur, ju merrni një sjellje korrekte dhe të mirë dhe një shpinë të shëndetshme si një bonus , e cila sigurisht është po aq e rëndësishme për të shijuar jetën.

  Prandaj, rekomandimi im për mënyrën e përdorimit të shtypit në shiritin është i thjeshtë, të bëjë më shumë sporte, të bëjë trupin tuaj më të bukur dhe më të shëndetshëm dhe jetën tuaj më të lumtur. Dhe në këtë ju do të ndihmoheni nga stërvitjet për shtypin në bar dhe unë ju këshilloj të lexoni libri im i ri dhe më i mirë i arteve marciale , dhe artikuj rreth përdorimit më tradicional të shiritit dhe më të mirëve mënyra për të tërhequr deri në bar, dhe madje rreth asaj se si të mësoni shpejt si të shtyni lart nga dysheme me 0 për fillestarët më të mirë . Dhe natyrisht, sa herë në javë keni nevojë për të luajtur sport për të arritur rezultatet maksimale sportive.

  Autorët e artikullit janë Dmitry Vinnik dhe Tamaluku.

  Cilat janë muskujt e lëvores?

  Корзина

  Корзина пуста