Интернет-магазин спортивной одежды и обуви

Все для экстремальных видов спорта и активного отдыха: сноубординг, кайтсерфинг, виндсерфинг, дайвинг, гидроодежда, спортивная одежда, очки, маски и многое другое…
 • Телефон:
  (050) 60-30-100
  (098)4-63-63-63

  Режим работы:
  с 10:00 до 20:00
  7 дней в неделю


  Sot i quajmë "makina" dhe si u thirrën më parë

  Ajo që ne sot quajmë "makina" ose "makina" ka ekzistuar për më shumë se një shekull. Ne përdorim këto emra dhe nuk njohim të tjerët, por gjërat mund të jenë shumë më keq. Kolegët nga Jalopnik gjurmuan historinë e të gjithë prodhuesve të cilët filluan të punonin në makinë. Gjithkush që përdorte katër rrota dhe motor për të lëvizur, i dha shpikjen emrin e saj.

  Gjithkush që përdorte katër rrota dhe motor për të lëvizur, i dha shpikjen emrin e saj

  Në 1897, titulli u shfaq në faqet e New York Times: "Një karrocë e re me një emër të tmerrshëm, një makinë erdhi për të qëndruar". Siç doli, emri "makinë" nuk ishte fare e tmerrshme.

  Në 1792, Oliver Evans paraqiti një kërkesë për regjistrimin e patentës për një makinë prototip. Ai e quajti Oruktor Amphibolos. Është shumë mirë që me një emër të tillë nuk është asgjë nuk u shfaq .

  Në 1879, George Selden patentuar shpikjen, e cila nuk është bërë kurrë. Ai e quajti atë një "makinë rruge", e cila nuk është më e frikshme si Amfibolot Oruktor. Falë patentës së tij, ai mund të merrte zbritje nga kompanitë e makinave amerikane. Në vitin 1904, Henry Ford thirri George Selden në gjykatë. Gjykata vendosi që për të marrë zbritjet, Seldeni duhet të bëjë "veturën e tij", por ai nuk mund ta bëjë atë.

  Gjykata vendosi që për të marrë zbritjet, Seldeni duhet të bëjë veturën e tij, por ai nuk mund ta bëjë atë

  Në 1895, vëllezërit Charles dhe Frank Durya patentuan një "karrocë të motorizuar", dhe në 1896 Henry Ford patentuar një "biçikletë kuadrat". Ndryshe nga patentat më të vjetra, këto janë bërë diçka më shumë sesa skica në letër, por emrat që shpikësit i dhanë makina nuk zunë rrënjë.

  Gazetat duhej të praktikonin zgjuarsinë dhe kreativitetin për të thirrur makina të paktën disi. Ata arritën të dalin me:

  • Avtobayn
  • Avtokinetik
  • Sezoni i automjeteve
  • Kali i motorit
  • Baggiaut
  • Diamot
  • Transporti me rrota
  • Mokolo
  • Karrocë me motor
  • Motorig
  • motoçikletë
  • Oleo-lokomotivë
  • Trakl

  Fjala "makinë" është bërë vetëm një nga një listë e madhe. Është e vështirë të thuash pse ndaleshim, por titulli në New York Times luajti një rol të madh. Besohet se autori i fjalës mund të quhet artisti italian dhe shpikësi me emrin Martini, i cili në vitin 1300 tërhoqi një karrocë me katër rrota dhe një burrë. Ishte ai që e kombinonte fjalën greke auto (të pavarur) dhe fjalën latine celular (lëvizje).

  Ndoshta ju pëlqeu një emër tjetër për makina? Tregoni për këtë në tonë Chat telegram .

  Ndoshta ju pëlqeu një emër tjetër për makina?

  Каталог

  Категории товаров

  Новости

  Контакты:

  Телефон:
  (050) 60-30-100
  (098)4-63-63-63

  ТЦ "Южная галерея", ул. Киевская 189,г.Симферополь, АР Крым, Украина

  Режим работы:
  с 10:00 до 20:00
  7 дней в неделю

  Информация для вас

  - Оплата в рассрочку

  Корзина

  Корзина пуста