Интернет-магазин спортивной одежды и обуви

Все для экстремальных видов спорта и активного отдыха: сноубординг, кайтсерфинг, виндсерфинг, дайвинг, гидроодежда, спортивная одежда, очки, маски и многое другое…
 • Телефон:
  (050) 60-30-100
  (098)4-63-63-63

  Режим работы:
  с 10:00 до 20:00
  7 дней в неделю


  👆 Si të bëheni një alpinist - këshilla, seksione, baza

  Alpinizmi mund të konsiderohet si hobi i parë ekstrem i njerëzimit. Dhe në qoftë se në fillim tejkalimi i barrierave malore dhe shkëmbinjve ishte me rëndësi praktike, deri në fund të shekullit të 20 ajo u kthye në një sport të rrezikshëm dhe të vështirë. Përjashtim është alpinizëm industrial, por tani nuk është për të.

  Para se të shkoni në dyqan për të blerë pajisje, duhet të vendosni se çfarë lloj alpinizmi duhet të preferoni: ngjitje, alpinizëm ose sport. Në rastin e fundit, është mirë të filloni me një klub profili. Dhe për të kujtuar se ngjitja sportive është disiplina më traumatike konkuruese.

  Për fat të keq, nuk ka bazë të plotë të shkollave alpiniste në Rusi. Por shumë shpesh seksione të tilla ekzistojnë në bazë të institucioneve të arsimit të lartë si MSU, MEI, LETI. Ju gjithashtu duhet të vizitoni vendet e Federatës Ruse të Alpinizmit, ose thjesht të kërkoni një klub të hapur në qytetin tuaj.

  Alpinisti duhet të jetë i guximshëm. Jo i fortë apo i shpejtë, por i guximshëm. Prandaj, trajnimi kryesor i alpinistëve: drejtimin, ski ndër-ski, ndër-ski vend, not. Teknikat e ngjitjes dhe prejardhjes punojnë jashtë në mur ngjitje. 1-2 herë në vit klubi zhvillon sporte mbledhje me nisje në malet e vërteta shoqëruar nga instruktorë.

  Ngjitja në shkëmb është e përqendruar ekskluzivisht në ngjitje në shkëmb. Ai është përfshirë në klasat e alpinizmit, por është ndarë për një sport të veçantë dhe aktivitete në natyrë.

  Lexoni gjithashtu

  Ngjitje përfshin stërvitje të rregullta gjatë gjithë vitit. Slazit në male një herë, të marrë një pushim deri në sezonin e ardhshëm nuk do të punojë edhe për një atlet me përvojë. Aftësitë e grihë dhe teknikat e sigurisë duhet vazhdimisht.

  Zakonisht, para se të regjistrohet në një klub për trajnim të përhershëm, alpinisti i ardhshëm ofrohet për të ardhur në një sesion trajnimi gjyqësor. Shumë, duke parë filma sovjetik ("Vertical") ose Hollywood ("Vertical Limit"), janë në lidhje me këtë hobi, janë shumë romantike dhe ju duhet t'i lejoni ata të ndiejnë kompleksitetin e punës së ardhshme. Nëse pas një stërvitje prove, dëshira për t'u ngjitur në malet nuk është zhdukur, atëherë do t'ju duhet të paguani një tarifë, të blini pajisjet e rekomanduara dhe të filloni mësimet.

  Gjatë ngritjes, duhet të ndiqni të gjitha rregullat e sigurisë. Përndryshe, ekziston rreziku i takimit me Ngjitësen e Zezë, thashethemet për të cilat kanë qenë rreth e rrotull që nga koha e alpinizmit sovjetik. Kjo shifër e një njeriu me një maskë në fytyrën e tij konsiderohet fryma e alpinistit të humbur një herë. Shkencëtarët besojnë se pamja e legjendës është pasojë e hallucinacioneve sistemike për shkak të mungesës së oksigjenit në ajrin e rrallë në lartësi të lartë. Dhe kjo, gjithashtu, duhet të mbahet mend nëse ka probleme me sistemin e frymëmarrjes.

  Në zhargon profesional, "i zi" është një alpinist i cili nuk përdor sigurime ose ecën vetëm në një shpat.

  Корзина

  Корзина пуста